גירוי בעור שהביא קוקטייל של מששחות וכדורים

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

22/06/2023 | 01:34 | מאת: מנחם

שלום, אבא שלי, בן 71, היה היום אצל רופא עור והתלונן על גירוי ויובש שיש לו בשטחים נרחבים בעור. הרופא לא פרט לו מה הדיאגנוזה, והיא גם לא כתובה בסיכום הביקור, אבל הוא רשם לו "קוקטייל" של משחות וכדורים מסוגים שונים, כדלהלן: משחות: צמוטג, נרידרם, יורקס, לוקריל נייל, וכדור בילקסטן. כמו כן הוא המליץ לו ללכת לרופא אלרגולוג. האם תוכל להסביר לי מה הדיאגנוזה שמצדיקה "סלט" כזה של תרופות? האם נכון לומר שהרופא התכוין לומר: "אני לא יודע מה יש לך, אולי אלרגיה, אולי דלקת, אולי גרדת, אולי פטריות - ולכן אני ארשום תרופות נגד כל התופעות הנ"ל, כדי שלפחות אחת מהן תעשה את העבודה. תודה מראש !

אינני יכול לדעת מה האבחנה ולמה ניתן הטיפול שציינת ממליץ לפנות לרופא עור נוסף

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה