נשירת שיער ובטאמתזון

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

29/05/2023 | 09:38 | מאת: מוטי

שלום למומחים, שמי מוטי בן 35 וסובל מדילול שיער, נציין שאינני קריח אבל מרגיש שישנה נשירה שהולכת ומתגברת, יחד עשם זאת, אציין שבעבר הרגשתי גירויים ופצעים בקרקפת, בתגובה לכך פניתי לרופא עור שהמליץ לי על תכשיר שעזר לי ע"ש בטאמתזון. לאחר שעברו התסמינים (גירויים ופצעים), הפסקתי את השימוש (שנמשך כמספר ימים) ולאחר מכן חזרו שוב אותם התסמינים ובתגובה לכך, נטלתי שוב את התכשיר. ובכך בכל פעם שאני מרגיש תסמינים שכאלה אני נוטל את התכשיר . כמה שאלות ברשותכם: 1. האם יש קשר בין הפצעים והגירויים לנשירת השיער ? 2. הסיבה לגירויים הם הפצעים אבל מה מקור הבעיה, מדוע זה קורה לי ? 3. אינני רגיש לתרופות ואינני פוגש את התנאים לאיסור נטילת התרופה, האם נכון להשתמש בה פעם אחר פעם ? בהמשך לשאלה 2 נדמה לי שלא מטפלים במקור הבעיה. 4. עושה רושם שהשיער נחלש, במשיכה קלה נשארים לי כמה שיערות ביד. ידועע לי שלא תהיה צמיחה מחודשת אך אני חושב שאפשר לשמור/לחזק את הקיים, מה אני נדרש לעשות ? נ.ב. אני לא מצפה שהתשובה תחליף ייעוץ פרונטלי עם רופא עור אך כן מצפה להכוונה נכונה וייעוץ.

תוד על הפנייה .הרופא אמור לתת לך אבחנה . לסיבה שיש לך גרד ( התכשיר שקבלת עוזר לסמפטום) , לעשות בדיקות שוללות בעייה רפואית , להציע לך טיפולים נגד נשירה כמו prp .. או לאבחן שהבעייה גנטית .. כשיש אבחנה והגדרת הבעייה ניתן לדבר על פתרונות , אולי …

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה