גרד לא מוסבר

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

02/05/2023 | 02:23 | מאת: גל

שלום, לפני כשבוע התחיל לי פתאום גרד באזור החזה אך כעבור שעה-שעתיים זה הפסיק. אתמול שוב הייתה לי תחושה מוזרה באותו המיקום ואחרי כמה זמן זה התחיל שוב לגרד ולגרום לאי נעימות כמו בפעם הקודמת, אם כי היה אפשר להתמודד עם זה. אלא שלאחר מס' שעות שזה נמשך זה החמיר פתאום בבת אחת זה הפך לבלתי נסבל. לא יכולתי להפסיק לגרד גם במחיר של פציעה בעור. זה היה סיוט שנמשך יותר מחצי שעה עד שנרגע קצת. לא הצלחתי להבין ממה זה קורה. לא לבשתי או השתמשתי במשהו חדש. הדבר היחיד שחשבתי זה שאולי זה קשור שלפני שנה עשיתי את החיסון קורונה ה-3 ומיד זה גרם לי לתחושת שריפה קשה בחזה ולכאבים בבלוטות הלימפה. מאז אני סובלת מכאבים מדי פעם בבלוטות. (כן יש לי ברקע גם דרמטיטיס שאובחן לפני 15 שנים אבל מעולם לא סבלתי ממשהו כזה. שזה התפרץ זה היה כמו כוויות ברגליים וכאבים בעור ומאז אני סובלת רק מעור יבש, אבל מעולם לא מגרד כזה). מה יכולה להיות הסיבה פתאום לגרד הזה? תודה

לגרד סיבות רבות מבעיות אלרגיות עד הפרעות בתפקודי כליות .. פני לרופא עור לבדיקה ויעוץ

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה