סבוריאה דרמטיטיס בפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

16/04/2023 | 16:05 | מאת: צביקה

יש לי 2 שאלות עיקריות, אשמח לתשובה מפורטת, אני חושב שזה יהיה לתועלת גולשים וצופים רבים כי זו בעיה נפוצה. הייתי כבר אצל רופאי עור, רשמו לי ניזורל קרם, הרופא הזהיר להמשיך עם המשחה גם אחרי ריפוי כדי שלא יחזור, מרחתי תקופה של כחודשיים שלושה ואכן היה שיפור גדול ויתכן שהתופעה נעלמה לגמרי, אך מסתבר שלצערי לא הקפדתי מספיק ולא מרחתי אחרי שסברתי שהתופעה נגמרה. היובש חזר בצורה אלימה ואגרסיבית יותר וכעת מריחת הקרם במשך כמה חודשים פשוט כבר לא מועילה, כמו"כ הסבוריאה התפשטה לקרקפת, דבר שלא היה קודם, ויש לי קשקשת מטרידה. ניסיתי גם כל מיני קרמים של לחות, חלקם רק צרבו ובחלקם הרגשתי לאחר יום ריח כאילו העור נחנק, אבל נראה שהגעתי לקרם שנותן הקלה. והנה 2 השאלות: 1. איזה טיפול יכול להיות יעיל עכשיו? 2. בהנחה שיש לי קרם טוב, האם יש מצב שסבוריאה זו סוג של פטריה וקרם לחות רק מעודד ומפתח אותה?

סיבוריאה זה תהליך דלקתי.. הטיפול צריך להיות רציף. סוג הטיפול שונה בים מטופלים בגלל תגובות שונות וכולל גם משחות פשוטות כמו קרמים גם סטרואידים לזמן קצר ועוד.. להתאמת טיפול צריך לפנות לרופא עור

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה