קרצינומה, נגעים בעור אחת לתקופה

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

12/03/2023 | 11:43 | מאת: דני

שלום רב, מזה 17 שנים אחת לתקופה יוצאים לי נגעים בראש או בכתפיים או בגב כף היד של יבלות כאלה, נאמר לי שזה קרצינומה, אני עושה ניתוחים להסרת הנגע, זה שפיר, אודה לך אם תאמר לי ממה עלי להזהר, זה נורא לעבור כל פעם ניתוח, בן 75 . תודה

צודק.. א.אתה צריך רופא מיומן שיידע להבדיל בין נגע שדורש מעקב לנגע שדורש הסרה. ב. נגעים מקורם מחשיפה לשמש בעבר. אין מניעה ג. מעקב כל 3-6 חודשים וטיפול מקומי לפני הסרה יעזרו 4. גם להמנע מחשיפה לשמש תעזור הרבה בריאות

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה