סיבוך של פילינג TCA+ פנול

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

13/10/2022 | 16:26 | מאת: א.ל

היי, לפני כ 4 שנים עברתי פילינג במרפאה של מנתח פלסטי פילינג עם TCA ופנול לנזקי שמש. מאז הפילינג העור לא הבריא כמו שצריך והוא מאוד אדום עם פיגמנטציה,התכהוץ ומחוספס(מרקם כמו צלקת ולא עור בריא). ניגשתי לרופא עור שאמר שהפילינג היה יותר מדי חזק(אני עם עור מאוד בהיר וכשקראתי באינטרנט היה נראה שהטיפול מתאים ואין סכנה לבהירי עור). ביצעתי אצל אותו רופא העור פילינגים שטחיים,שני טיפולי IPL, טיפול לאדמומיות בלייזר ומשחות וזה לא עזר בכלל. אני מאוד מאוד עצוב כי הדבר הרס לי את איכות החיים לגמרי ואני בחור צעיר. ברור לי שמדובר בסיבוך. למי ניתן לפנות? האם צריך עוד קילוף כדי לתקן? כל הטיפולים שעשיתי לא שינו בכלל ונראה שהבעיה היא בעומק העור. תודה רבה,

פנה לעוד רופא עם ניסיון גומה

14/10/2022 | 19:53 | מאת: ק

הי, קודם כל תזהר מעוד פילנגים. כי זה יכול לעשות יותר גרוע. אני הייתי פונה לבי"ח לרופא כירוגיה פלסטית!!! יש גם מחלקת כוויות. ויש רופאים ופרופסורים משם שמטפלים גם עצמאיתב בקליניקה שלהם והם ינחו אותך מה לעשות ומה לא לעשות. לא יכולה להמליץ.. ושוב לדעתי כירוג פלסטי ולא רופא עור. בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה