פריצת אטופיק דרמטיטיס שהחלה בגיל 62

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

27/09/2022 | 19:44 | מאת: ברוך

שנה לאחר סימון נקודה זעירה עם דיו קעקועים, הופיע אטופיק דרמטיטיס באזורים שונים של הגוף. טבור,מרפקים, גב תחתון, ולבסוף גם בקרקפת לא בדיוק במקום הנקודה. בבדיקת אלרגיות: נמצא אלרגיה לאבוקדו וקיווי (נצרך הרבה בתקופה שלפני הפריצה).בבדיקות ביופסיה בזרוע ובירך התשובה: אלרגיה למגע, ללא פרטים נוספים. בבדיקות נוספות למגע, אלרגיה לזהב, לחומר משמר שבשמפואים, לעובש ולקרדית האבק. טופלתי למשחות סטרואידיות וכן בכדורים אמטיהיסטמיניים שהביאו להקלה זמנית. לאחר זמן מה אין יותר השפעה. פניתי למספר לא מבוטל של רופאי עור ופרופסורים. השאלות: האם נקודת הסימון יכולה לגרום לכל זה אחרי כשנה? האם מומלץ לעבור טיפול פוטוטרפי גם אם אני בעל עור בהיר ורגיש? האם בדיקת ביופסיה יכולה לגלות לאיזה חומר יש השפעה? ואם כן מה צריך לבקש בהפנייה חוזרת? הבעיה נמשכת כבר 5 שנים ומלווה בגרד מתיש עד מאד. תודה.

לצערי , הנושא שלך מורכב . מציע לחזור לרופאים שטפלו בך . המידע כולו מצוי בתיק הרפואי שלך.. כולל סוגי הטיפול שקבלת ומה שהוצע לך .. אין לי ספק שהם יענו לכל שאילותיך

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה