ריפוי פצעים שלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

25/06/2021 | 17:41 | מאת: גלית

שלום, אני מטופלת בוולטרקס נגד שלבקת והמצב משתפר. מה ניתן לעשות כדי לעזור לפצעים ולשלפוחיות להחלים ולהגליד בלי להשאיר צלקות או שינוי צבע של העור? (קיימים פצעים אדומים ושלפחיות גדולות וכהות, והעור שלי מאוד בהיר ועדין) האם יש משהו למרוח או לעשות? (קראתי על סיליקון נגד צלקות?) בנוסף, האם כדאי שאתחסן נגד המחלה? אם כן, איך ניתן לקבל הפניה ואישור יבוא לחיסון ב- SHINGRIX (אפשר דרך ביטוח פרטי) שהוא עם וירוס מומת והבנתי שהוא יעיל יותר? תודה רבה

חיסון לשלבת חוגרת מומלץ מעלגיל 60. וכן, הבעייה חולפת הפריחה בשלב ראשון כאבים אם יש בהמשך.. בדר"כ אין נזק לעור

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה