כתמים לבנים בציפורניים

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

01/05/2021 | 15:25 | מאת: גל

פרופ' שלום, לפני 4 שנים הבחנתי בכתם לבן על הציפורן שברגל (בבוהן). לאחר תקופה הופיע כתם קטן נוסף (כחול כהה אם אני זוכרת נכון) על גבי הכתם הלבן. משך הזמן הכתם הלבן הלך והתפשט. לאחר יותר משנה שמתי לב כי הכתם פשוט התקשה והפך לשכבה נפרדת שניתן להסיר. חשבתי שסוף סוף זכיתי חזרה במראה הקודם, כי האסטיקה של זה הפריעה לי מאד. אלא שלאחר מס' ימים פתאום שוב הופיעו כתמים לבנים על אותה הציפורן. אני לא יודעת ממה זה התחיל וזה ככה כבר 4 שנים רק על גבי הציפורן הזו. אלא שלפני כשבועיים פתאום הבחנתי בשינוי של הציפורן באחת האצבעות ברגל השנייה. היא קיבלה גוון של בורדו כהה ואז התחלתי להרגיש כאבים באצבע הזו (לא קיבלתי מכה או משהו. זה קרה שהתעוררתי מהשינה). אחרי כמה ימים הכאב חלף אבל שמתי לב שהציפורן מתחילה להיות לבנה כולה והשקיפות נעלמת. מה יכולה להיות הסיבה לזה? יש משהו שאפשר לעשות? תודה

הגוונים המתוארים יכולים להיות גם מדימום מתחת למיטת הציפורן. פנה לאבחון

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה