וטליגו והסרת שיער בלייזר

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

03/08/2020 | 10:10 | מאת: דניאל

הבת שלי בת 17 ויש לה מקטנות שני כתמים זעירים של ויטליגו האחד בעורף והשני באצבע. האם צריך לחשוש מהסרת שיער בלייזר שלא על הכתמים שאולי תעודד הופעה של כתמים אחרים בגוף? האם צריך להתאים סוג מסוים של לייזר?

03/08/2020 | 19:54 | מאת: אחת

דניאל, רק שתדעי שיש לייזר שאותו מבצע אך ורק רופא ןמשום מה במכונים נותנים לכל אחד לבצע או לאחיות. ויש מכונים שאומרים לך לייזר אבל זה טיפול IPL בעיקר אצל קוסמטיקאיות!!! אין להן רישיון לייזר. לייזר ו-IPL אלו שני דברים שונים. אורכי גל שונים. דבר שני, לא רוצה להתערב אבל הבת שלך מאוד צעירה. אז קחי לך בחשבון שמבחינה הורמונלית היא פעילה כך שיש הרבה מחזורי שיער להשמיד. לדעתי כדאי להמתין עם הגיל. זכרי שאין חלק לגמריי נניח ברגליים. יש שיערות מושמדות ויש קרחות ויש שיערות שרק נהיות יותר דקות ואז יכולות לא לקלוט אור וישארו. ההצלחה תלויה- מאוד חשוב מי מבצע את ההסרה בלייזר!!! להסרה מקסימלית וטוטאלית. בלי כוויות כמובן. זה קשור לעוצמת הפולס, להתאמת המכשיר וכמובן האם המטופל הוא אידאלי. ממש לא ממליצה להסרת שיער ממקומות כמו פנים בטן כי אז צריך לגלח. שווה להתחיל ממקום קטן כמו בית שחי .

אין בעייה בטיפול להורדת שיער בלייזר,. לא מומלץ באיזורים הבהירים.

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה