ציסטות ופצעים חוזרים

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

06/10/2019 | 21:07 | מאת: אנונימי

שלום, אני בן 28. בגיל ההתבגרות היו לי פצעים אדומים קטנים בפנים ולא יותר מזה. תמיד היה לי עור שומני (אפילו מאוד) עם השנים לאחר הצבא נוצרו לי מעין ציסטות/ בלוטות חלב מוגדלות ופעילות מאוד גם בפנים וגם בישבן. חלקן רדומות ולא כואבות בגוון העור לפעמים בולטות, לפעמים נספגות ולפעמים מודלקות ומתפוצצות. תהליך לא פשוט, מייגע ומתיש מזה כמה שנים שבהם נטלתי כדורים וכל משחה אפשרית. מינוציקלין במשך ארבעה חודשים עזר רק לפצעים הקטנים האדומים שהיו בישבן וקצת בירכיים. הציסטות והבלוטות שומן עדיין קיימות. לקחתי ראוקוטן במשך שלושה חודשים שרק החמיר את הפצעים האדומים ולא הועיל לציסטות/ בליטות כלל. לאחר הראוקוטן נטלתי שוב מינוציקלין ושוב הפצעים האדומים נעלמו אך הבליטות לא. יש לציין במהלך כל התקופה הבליטות קטנו/גדלו/ צמחו במקומות חדשים בפנים ובישבן. כלפי חוץ המצב לא נראה חמור כלל אך אני מרגיש אותן, רואה ובעיקר מטפל ללא כל הצלחה. בישבן מדי פעם זה גועש לפרונקל ופעם אחת עשו לי ניקוז אצל כירורג. הערה נוספת: בפנים הפצעים הפנימיים והגושי שומן נמצאים לרוב באיזור הזיפים. בישבן הפצעים האדומים על כולו ואילו הציסטות באיזור שבין הלחיים ובלחיים התחתונות בעיקר. לפעמים לעיתים רחוקות מאוד יוצא גוש שומן גם בגב אבל לא משהו אינטנסיבי. קראתי המון והתייעצתי עם מאות רופאי עור ועדיין לא קיבלתי טיפול או מענה ראוי. די עייפתי ואשמח להכוונה שתוכל להאיר קצת את הדרך.

רק טיפול מסודר .. ולאורך זמן יעזור.. תצמד לרופא שאת/ה בוטחים בו

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה