"גולה" בבית השחי - האם חייב לגרום לניקוז של הזיהום?

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

26/12/2018 | 04:30 | מאת: מיקי

לפני כשבוע יצא לי גולה בבית השחי. נאמר לי לשים משחה מסוימת כדי שהזיהום יצא החוצה. בנתיים לא שמתי משחה, ונראה שהגולה הולכת וקטנה עם הימים, וגם היא כבר לא כואבת כמו בהתחלה. והשאלה שלי - האם חייב בכל מקרה שהזיהום ינוקז החוצה דרך אותו מקום, או שאפשר שהוא "יעלם"? אם אכן קיים מצב שהיא קטנה עד שהיא נעלמת, יש מקום להעדיף ניקוז מקומי על פני "היעלמותה" בשביל להיפטר מהזיהום כדי שהוא לא יחזור, או שאין קשר? ואם אפשר שהוא "יעלם" זה בסדר או שזה שאם לא אנקז את זה המשמעות היא שזה יחזור שוב?

26/12/2018 | 04:33 | מאת: מיקי

הפסקה השלישית לא רלוונטית. היא נשארה בטעות לאחר עריכה כושלת. הפסקה הזו בעצם נוסחה מחדש בפסקה השנייה ורק שכחתי למחוק. לכן אפשר להתעלם ממנה.

טיפול ובחון עצמונים אינם תחליף לרופא עור

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה