הפרעת קשב וריכוז אצל פעוטות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/11/2014 | 21:31 | מאת: שם

האם יש סימנים מקדימים להפרעת קשב וריכוז אצל פעוטות? למשל פעלתנות יתר, הליכה על קצות האצבעות, חוסר יכולת לשבת או לעמוד במקום אחד או דברים אחרים. תודה

שם שלום, פעלתנות יתר עשויה לנבא הפרעת קשב ורכוז, אך פעוטות פעלתנים מטבעם, ומתקשים להתרכז לאורך זמן. בשל כך גיל המינימום שנקבע לאבחנה של הפרעת קשב ורכוז הוא גיל שלוש שנים, ובהגדרה פעוטות אינם לוקים בהפרעת קשב ורכוז (מקובל שפעוט הוא עד גיל שלוש שנים, וילד מגיל שלוש שנים). אם אכן הפעוט יסבול בעתיד מהפרעת קשב ורכוז, היא תאובחן ותטופל מאוחר יותר. על כך אמרו חז"ל דיה צרה לשעתה. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים