מתוסכלים

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/10/2014 | 08:45 | מאת: צילי

שלום רב,אני אמא לילד בן 8[הצעיר בכיתה]הלומד בכיתה ג,בכיתה א לא היו תלונות כלפיו כלל,ומכיתה ב +תחילת ג -אותה מחנכת צתלוננת שוב ושוב שבוחן גבולות בעיקר...עשינו אבחון פעמיים בשאלה של קשב וריכוז -2 היועצים קבעו שעם הפרעת קשב וריכוז קלה שלא מצדיקה טיפול תרופתי.חשוב לציין שלימודית,חברתית ודימוי עצמי ובטחון עצמי-הכל מעל הממוצע....בית הספר ובראשם המחנכת מזמינים אותנו לשיחות חוזרות....[הורים רבים מתלוננים על המורה ]מאוד מייאש....מה עושים?

צילי שלום, תחושת התסכול בהחלט מובנת. מצד אחד נאמר שאין צורך בטפול, ומצד שני יש קשיים. לא לגמרי ברור לי מי הם "היועצים". אם מדובר ברופאים שאבחנו את הילד, יש לחזור לאחד מהם, ולהציג את הקשיים המדווחים מביה"ס. אם מדובר באחרים - מאבחנת, יועצת ביה"ס או מישהו אחר, אזי יש צורך באבון של הפרעת קשב ורכוז. אבחנה של הפרעת קשב ורכוז טומנת בחובה הפרעה בתפקוד. כלומר אם ילד אובחן כלוקה בהפרעת קשב ורכוז זה אומר בהכרח שיש קושי בתפקוד. הקושי יכול להיות בביה"ס, בבית, עם חברים, או במספר מקומות. ילד שאובחן כלוקה בהפרעה קשב ורכוז זקוק לטפול. לעתים (במיעוט המקרים) אין צורך בטפול תרופתי, והתערבויות אחרות יספיקו. לאור התלונות החוזרות מביה"ס, אין מנוס מחזרה לרופא המטפל בהפרעת קשב ורכוז, והתחלת טפול בילד. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים