נטילת ריטלין 30 מ"ג באופן לא קבוע

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

16/10/2014 | 19:41 | מאת: בר

שלום רב, חבר שלי בן 25, מאובחן כסובל "מהפרעת" קשב וריכוז נוטל ריטלין 30 מ"ג (שניתן לו באישור רופא משפחה כמובן) באופן לא קבוע לדוגמה: לפני מבחנים חשובים, באופן יום יומי לתקופה של 3 שבועות לפחות (בתקופות לימודים לחוצות), אחת לשבוע וכו'. חשוב להדגיש שאף פעם הוא לא נטל את התרופה באופן סדיר ואותי זה מדאיג. מספר שאלות: 1. האם המצב הנ"ל יכול לפגוע בו באיזשהו אופן בשלב מסוים? 2. מה הן האלטרנטיבות לטיפול? אולי לעבור למינון של 10 מ"ג ולחלק ע"פ הצורך (ביום שלוקחים)? אשמח לקבל את עזרתכם בנושא מפני שהנושא מטריד אותי מאוד. תודה מראש, בר.

בר שלום, החבר שלך אינו נער, ולכן אענה בקצרה, כיון שהפורום מיועד לילדים ונוער הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. לא הבנתי האם הוא אובחן, ואם כן מדוע המרכאות בשאלה. לענין עצמו, אין כל בעיה לטול Ritalin באופן לא קבוע, בעת הצורך. הדבר אינו גורם לסכון כלשהו. ל-Ritalin, כמו לכל תרופה בעולם, יש תופעות לואי. אם יש תופעות לואי משמעותיות, עליו להוועץ ברופא המטפל. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים