תדירות מתן ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

12/01/2012 | 16:55 | מאת: דנה

ערב טוב,בתי בת 17,החלה ליטול ריטלין היום.האם יש צורך לתת גם ביום שבת?ובחופשים?תודה.

דנה שלום, שאלה מצויינת. הפרעת קשב ורכוז הינה הפרעה הקיימת 24 שעות ביממה ו-365 ימים בשנה. ההפרעה היא של הנער/ילד ולא של ביה"ס. צריך לטפל ב-Ritalin כשיש צורך, כלומר, כאשר קיימת הפרעה בתפקוד. אם התרופה מביאה לשנוי בעת למידה, יש צרך לטפל בימי למודים, ובעת בצוע עבודות בחופשים ולמידה למבחנים. אם התרופה מביאה לשפור בהתנהגות, בד"כ יש צורך לטול את התרופה מדי יום. אם התרופה משפרת את התפקוד בתחומים אחרים, כמו התחום החברתי ותחום פעילות הפנאי, יש צורך לטפל גם אז. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים