עזרה, דחוף

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/01/2012 | 14:27 | מאת: אלון

בבקשה. ניסיתי הכל. אני מאובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז. המחלה הזאת הרסה לי את החיים. אני כבר לא יודע מה לעשות. זה פגע לי בעבודה בלימודים ובעיקר פוגע חברתית. אני בקושי מסוגל לנהל שיחה. אני חושב מאוד לאט וקשה לי להתרכז כאשר אני מנסה לנהל שיחה. אנמי מבולגן בטירוף. בטירוף. זה כמו נכות. תמיד אנשים מעירים לי שאני לא מסודר. ניסיתי להשתמש ברטלין. זה לא עוזר לי אני אומנם קצת יותר מרוכז אבל הרבה יותר אדיש מה שעוד פעם מקשה עלי להיות בחברה. מבחוץ אני נראה בן אדם נורמטיבי. אני לומד הנדסה באוניברסיטה ובעל משפחה אוהבת ומבוססת כלכלית. אנא עזור לי חשבהתי על התאבדות מרוב תססכול. אל תרחם עלי. רק תתן לי דרכים לנסותלהתמודד אם ההפרעה הזאת. תודה רבה.

15/01/2012 | 11:54 | מאת: נטע

אלון שלום, דבריך הגיוניים עד מאוד, שכן הפרעת קשב משפיעה על כל תחומי החיים. האם ביצעת אבחון מדויק? ישנה חשיבות רבה לבצע אבחון מדויק ומקיף, המכיל שאלונים, שיחות וכן מבדק ממוחשב. אבחון מקיף וכולל ישים את האצבע על הבעיה וכך יאפשר להתאים את הטיפול הנכון ביותר עבורך. חשוב לבצע אבחון ממוחשב מדויק ומדיד (כמותי) לפני תחילת טיפול וכן במהלך הטיפול עצמו- זאת כדי לעקוב אחר הטיפול ולראות בדיוק האם הוא עוזר. זה יסייע לך למצוא מהר יותר את הטיפול המתאים לך ביותר. אל תתייאש! אני בטוחה שתמצא את הטיפול המתאים לך! בהצלחה.

אלון שלום, אענה בקצרה, כיון שמדובר בפורום להפרעות קשב ורכוז בילדים ונוער. מהודעתך ניכר שאתה סובל מאד, אפילו עד כדי מחשבות אובדניות. אני ממליץ שתפנה בדחיפות לפסיכיאטר שיוכל הן לבדוק את האובדנות והדכאון, והן את הפרעת הקשב והרכוז. מלבד Ritalin, אפשר להשיג היום בארץ תרופות נוספות להפרעות קשב ורכוז, ואם Ritalin לא הועיל, אולי אחת מהן תעזור. אולי תוכל להנות גם מטופלים אחרים, כמו טפול תרופתי נוגד דכאון, או טפול פסיכולוגי. לגבי תשובתה של נטע, שהקדימה אותי, אבקש להדגיש שכל "האבחונים הממוחשבים" אינם אבחונים אלא בדיקות עזר שלעתים משתמשים בהם במהלך האבחון. ברוב המקרים אין בהם צורך. אני חוזר וממליץ, פנה בהקדם לפסיכיאטר. רק בריאות ואושר, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים