סטרטרה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/09/2014 | 17:38 | מאת: שחר

בני ,בן 11,לקח בעבר רטאלין la אך בעקבות החמרת טיקים עברנו לסטרטרה. באופן כללי למרות שאנו במינון גבוה יחסית(70 מ"ג ל55 ק"ג) נראה שהתוצאות לא משמעותיות והוא חוזר ואומר שלא מרגיש שינוי(לוקח כבר יותר משנה וחצי). במהלך החופש הפסקנו את הסטרטרה ועכשיו כשחזרנו(לפני 20 יום)יש תחושה שהוא עצבני ,כל מצב מתסכל מוביל לתגובות קיצוניות .אני מודעת למתח שיש עם החזרה לבת הספר ולכן קשה לדעת ממה התגובות נובעות. אך בכל זאת: האם יכול להיות מצב שאחרי הפסקה או בכלל תתפתח תופעת לוואי שלא היתה בעבר והאם תגובות כאלו(צעקות שהוא בכלל לא מודע אליהם)בעיטות בקיר, מכות בידיים על הקיר..שיש להן טריגר חיצוני אפשר לשייך לתרופה? ואם כן, מה אפשר לעשות כאשר האופציה של רטלין מגבירה טיקים?מה ניתן לקחת?

שחר שלום, לא סביר שהתופעות שתארת מקורן ב-Strattera, אלא דוקא, כפי שכתבת, בחזרה ללמודים. למען האמת, לא ברור לי מדוע הילד מטופל זמן ארוך כל-כך בתרופה אם אינה משפיעה. הערה אחת לגבי התאור - איני מסכים שהילד אינו מודע לתגובותיו. ילד שבועט בקיר, מכה בידיו בקיר וצועק, ואינו מודע לכך, סובל מהפרעה קשה הרבה יותר. אז מה עושים - כמה אפשרויות. ראשית חוזרים לרופא המטפל. שנית, אם טפול אינו עוזר, אין טעם להמשיך בו. שלישית, יש לשקול נסיון טפול חוזר ב-Ritalin, אולי במנון נמוך יותר. רביעית, יש לשקול טפול תרופתי בתרופה אחרת ממשפחת הסטימולנטים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים