קושי בבליעת ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

10/10/2011 | 11:32 | מאת: צחי

שלום בני בן 6.5 בכיתה א, לוקח ריטלין רגיל, הכדור מאוד מר ובתקופה האחרונה גורם לו רפלקס הקאה והוא לא מוכן לשתות את הכדור. גם בריסוק הכדור והכנסה למיץ בסופו של דבר הוא מרגיש את האבקה ושוב רפלקס הקאה. אין לו בעיה בבליעת כדורים זה רק הכדור הזה בגלל שהוא מאוד מר. הריטלין הרגיל עוזר לו, האם יש פיתרון? האם אפשר לקבל את הריטלין הרגיל בדרך אחרת?

11/10/2011 | 14:23 | מאת: רונית שני

תנסו במעדן חלב. ויש גם מדבקות-אבל להבנתי הן יקרות. ובנוסף, לעיתים בקיץ עם הזיעה המדבקה עלולה לרדת רונית שני-מנתחת התנהגות מוסמכת (ABA)-מנחה ב"שבילים" M.A בחינוך מיוחד שבילים-לצעוד קדימה בשביל הילדים. חוגים טיפוליים לילדים עם קשיי התנהגות וחסרים במיומנויות חברתיות וכן הדרכות הורים. לפרטים- 0546598686

צחי שלום, תלונה על טעם הכדור אינה תלונה שכיחה כאשר מדבר ב-Ritalin. בד"כ, מאחורי תלונה כזו עומדת התנגדות לנטילת התרופה, שיכולה לנבוע מסיבות שונות. ראשית, הייתי ממליץ לשוחח עם הילד, ולנסות להבין מה מייצג עבורו הכדות, ומהי המשמעות של בליעתו (אני נוטל כדור זה סימן שאני חולה, וכו'). יש להסביר מדוע אתם ההורים החלטתם כן לטפל בו באמצעות תרופה, ואיך התרופה תעזור לו. אם יש חלוקי דעות בין ההורים, עליהם להיות מלובנים בין ההורים, ומול הילד יש להציג חזית אחידה וברורה. שנית, באופן מעשי, מומלץ שלא לרסק את התרופה, ולנסות לתת אותה עם מזון מתוק, כמו מעדן חלב, דבש, סילאן או שוקולד למריחה. חג שמח ובהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

01/11/2011 | 00:50 | מאת: רענן

האם ניתן להשתמש באומגה 3 צמחית להפרעות קשב וריכוז

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים