אבא מודאג

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

16/07/2014 | 14:27 | מאת: דרור

לבני בן ה-16 אין בעיה באופן כללי בלימודים, קשה לו אך הוא משיג תוצאות, אולם בדבר אחד הוא מאוד מתקשה והוא התמצאות,ניווט, להבין איך מגיעים מפה לשם או הפוך, הוא פשוט לא קולט כבישים,דרכים. אני די מודאג מה יהיה איתו בצבא, יש בספרות המחקרית משהו בתחום הספציפי הזה?

דרור שלום, לא ציינת אם בנך לוקה בהפרעת קשב ורכוז, ואם הוא מטופל תרופתית. בהנחה שהוא אכן לוקה בהפרעת קשב ורכוז (וזו הסיבה שאתה בפורום הזה), אנסה לענות על השאלה. איני מכיר מהספרות הרפואית התייחסות או קשר בין הפרעת קשב ורכוז לחוסר התמצאות. מנסיוני אני, יש מטופלים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז והתמצאותם מצויינת, בעוד אחרים מתקשים להתמצא. לא התרשמתי משונות בינם לבין האוכלוסיה הרגילה. אם בנך מטופל תרופתית, והתרופה עוזרת לו גם להתמצאות, אזי שיטול את התרופה בצבא. אם אינו מטופל תרופתית, אפשר לנסות אם תרופה עוזרת לכך. אם הוא מטופל תרופתית, והתרופה אינה מועילה לנושא ההתמצאות, כנראה שלא יהיה לו מנוס מלהגיע בצבא לתפקיד בו אין צורך בהתמצאות, או אפשר להעזר באמצעים אחרים (GPS ועוד). שבוע טוב ושקט, ד"ר ברנע ארז. שבוע טוב ושקט, ד"ר ברנע ארז.

20/07/2014 | 09:04 | מאת: דרור

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים