טיפול בסטרטרה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/07/2014 | 10:28 | מאת: מירב

שלום,בני בן 9 אובחן עם adhd, ניסינו ריטלין la, היה גרוע אח"כ קונצרטה היה גרוע. עברנו לאדרל. עד שהוא לוקח את התרופה וכהיא פגה זה מאוד קשה. הוא מאד עצבני מתנהג לא יפה לא משתף פעולה. בזמן שהתרופה פועלת היא עובדת טוב אבל המעברים מאוד לא נעימים.הציעו לנסות סטרטרה. רציתי את דעתך על התרופה ואם לפי התאור שלי תענה על הצרכים של בני.

מירב שלום, ראשית, אבקש להבהיר שהפורום מיועד לענות על שאלות, אך לא להחלט על תרופה או מנון לילד ספציפי. זאת יכול לעשות רק הרופא המטפל. באופן כללי, יש לזכור ש-Strattera היא תרופה שיתרונה הוא בתופעות מופחתות, עם זאת היא יעילה פחות מ-Adderall. כיון שתחת טפול ב-Adderall יש שפור משמעותי, אני סבור שיש לנסות ולבדוק כיצד אפשר להפחית את התופעות הקשות כאשר השפעת התרופה פגה, במקום לרוץ לטפול ב-Strattera. אפשר לשקול, בין היתר, את הצעדים הבאים: 1. מעבר לטפול ב-Adderall XR - התכשיר ארוך הטווח של Adderall. 2. הוספת מנה שניה של Adderall, במנון נמוך יותר. 3. הוספת תרופה המיועדת לטפול בקשיי ההתנהגות. אני חוזר ומפנה אותך להתייעץ שוב עם הרופא המטפל. שבוע טוב ושקט, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים