הפרעות קשב בגיל שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

06/01/2012 | 09:32 | מאת: תלתל

כולם אומרים לי שאפשר לאבן הפרעות קשב רק בגיל מאוחר יותר, אבל התסמינים די ברורים - אם כל הילדים משתתפים במסיבת חנוכה והילד שלי עושה דברים אחרים לגמרי אז... אם הבן שלי בבית מחליף משחקים כל הזמן, לא יכול לשבת יותר מכמה דקות,,אם הילד שלי נופל כל הזמן, (וקורה שגם נכנס ברהיטים 0 וזאת לא בעיית ראייה) (אם אני יודעת שלי יד הפרעת קשב - שלא אובחנה אף פעם- ולאחי יש הפרעת קשב קשה שכן אובחנה) אז מה כן אפשר להתחיל בגיל צעיר , כדי שאני ארגיש שאני כן עושה משהו

08/01/2012 | 17:39 | מאת: ד

מתוך הבנתי , ילדים בגיל שנתיים בהחלט זקוקים לגבולות יחד עם המון הכלה. ז"א , כשכבר הוא עושה משהו כמו שצריך- תחזקי את זה מאד. וכשהוא עושה משהו שלא מתאים, כמו משתולל כשאת לא מביאה לו כוס - פשוט תתעלמי מבקשתו, רק כשידע לעשות זאת נכון תפארי את התנהגותו.

תלתל שלום, חז"ל כבר אמרו שאם זה הולך כמו ברווז, ומגעגע כמו ברווז, זה כנראה ברווז! (האמת היא שלא חז"ל אמרו זאת, אבל אני פשוט לא זוכ מי כן אמר). בהחלט יכול להיות שאת צודקת, ובנך יסבול בעתיד מהפרעת קשב ורכוז. כיון שלהפרעה זו מרכיב גנטי משמעותי, העובדה שאמו ודודו לוקים בהפרעה זו, מגבירה את הסכון שלו. למרות זאת (ויש אבל), בהגדרה, הפרעת קשב ורכוז אפשר לאבחן רק מגיל שלוש שנים. למה? ככה! זו ההגדרה. גם בגיל שלוש שנים זו אבחנה נדירה ביותר. ועוד אבל. כדי לתת את האבחנה של הפרעת קשב ורכוז, הילד צריך להציג מספר תסמינים של הפרעת קשב ורכוז. בגיל שנתיים, טווח הרכוז נמוך, המוסחות גבוהה, ולכן קשה מאד להבחין בין "נורמאלי" להפרעת קשב ורכוז. ואבל אחרון. בנוסף לתסמינים, לאבחון הפרעת קשב ורכוז נדרשת פגיעה בתפקוד בשני שטחי חיים. בילדים בד"כ מדובר בבית ובביה"ס (או בגן). קשה לי לחשוב איזו הפרעה תפקודית אפשר למצוא אצל ילד בן שנתיים. מקוה שהצלחתי להסביר. ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים