מינון ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

14/06/2014 | 23:39 | מאת: תמי

היי, אני בת 24 ולא אובחנתי רשמית כסובלת מבעיות קשב וריכוז. עד גיל מסויים היו לי ציונים גבוהים ואף אובחנתי כמחוננת אבל עם השנים נהיה לי קשה יותר ללמוד, אני לא מצליחה להתרכז, כל רעש קטן מסיח את דעתי, התחלתי אינספור פעמים ללמוד לפסיכומטרי ותמיד הפסקתי כי נכנס לי איזה פרוייקט חדש לראש (שגם אותו כמובן לא סיימתי) אני לא מצליחה להרדם בלילה מעומס מחשבות אני פועלת המון פעמים באימפולסיביות, הגעתי למצב שעזבתי מספר מקומות עבודה בהחלטה של רגע. לאחר שקראתי לא מעט על הפרעות קשב וריכוז הבנתי שאלה חלק מתסמיניה. לרוב הם לא מפריעים לי, אך בנושא הלימודים אני מאוד מתוסכלת ומיואשת. פניתי לרופאת המשפחה שלי וביקשתי ריטלין. היא נתנה לי מרשם לריטלין 10 מג (אני שוקלת 43 קג) ואמרה לי לקחת כדור אחד ביום. התחלתי לקחת ואני לא מרגישה איזושהוא שינוי משמעותי. האם יש אפשרות לקחת כדור וחצי - 2 כדורים בבת אחת? עד כמה כדורים ניתן לקחת ביום? מה קורה כאשר נגמרים לי כדורי הריטלין? האם אהיה חייבת לגשת לאבחון? אני רוצה את הכדורים רק לתקופת הלימודים ואין בכוונתי לקחת אותו בימים שאין לי בו צורך. להמשך הייתי מעדיפה למצוא שיטה שונה לטיפול ולא כדורים, אך לתקופת הלימודים אני מאמינה שזה הדבר הכי חזק ויעיל שיכול לעזור לי. תודה רבה!

תמי שלום, הפורום הנו פורום העוסק בטפול בילדים ונוער הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. גיל 24 מוציא אותך מכלל קבוצת הילדים ובני הנוער, ולכן אענה בקצרה. אם את סבורה שאת לוקה בהפרעת קשב ורכוז, מומלץ מאד לעבור אבחון מסודר. אז גם יהיה רופא שתוכלי לעמוד עמו בקשר כשתצוצנה שאלות לגבי מנון התרופות. אני מניח גם שרופא המשפחה לא יסכים להמשך ולנפק לך מרשמים ל-Ritalin/Concerta, ללא אבחון מסודר. עוד דבר, לאור הנתונים שמסרת, נראה שאת לוקה בתת משקל, ואולי אף תת משקל חמור. מצב זה אינו בריא, עלול לגרום להפרעה ברכוז, ובד"כ דורש טפול. אני ממליץ שוב לפנות הן לרופא המשפחה, והן לאבחון מסודר של הפרעת קשב ורכוז. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים