שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

01/01/2012 | 19:14 | מאת: א

בתי החלה ליטול 20 מ"ג רטלין עם ארוחת הבוקר. גובהה 1.40 ומשקלה 40 . בתי טוענת כי אכן היא מרגישה שיפור בלמידתה, אך טוענת לכאבי ראש ובטן. האם יש להפסיק את נטילת הכדור? האם יש לקחת כדור מסוג אחר? האם יש להפחית המינון? או כל אופצייה אחרת? תודה רבה,

א' שלום, כל התשובות נכונות. כלומר אפשריות. אסביר. כאבי בטן הנם אחת מתופעות הלואי של Ritalin. חשוב לנסות ולהבין טוב יותר את מאפייניהם - מהם עוצמתם של כאבי הבטן, כמה זמן הם נמשכים, כמה הם פוגעים בתפקוד וכו'. לעתים, הכאבים חולפים לאחר מספר ימי טפול. לעתים, מעבר לטפול בסוג אחר של Ritalin פותר את הבעיה. לעתים, יש לשקול מעבר לתרופה אחרת. אני ממליץ להוועץ ברופא המטפל, ולשקול עמו את האפשרויות השונות. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים