פחד מבית קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

13/06/2014 | 23:09 | מאת: ביבא

שלום. בתי בת שנה ו 8 חודש. נולדה בחודש שמיני של הריון. נולדה פגית. בת יחידה. בתי נמצאת במשפחתון מזה כחודש בבוקר ואצ בבית. אני מרגישה שלבתי יש הרבה אנרגיה שכול עוד שהיא ערה היא משחקת קופצת .... ומה שמאוד מפריע לי זה ששאנחנו מבקרים אצל אנשים. היא מתחילה לעשות בלגן וכל הזמן בתנועה רבה. אני רואה למשל ילדים אחרים באותה סיטואציה שהם יושבים בחיק אמם ולא מרגישים בהם. אבל מרגישה שהאנשים אפילו מפריע להם לפעמים מבתי. ואפילו לו נעים לי יותר ללכת לאחרים. היא מתחילה לאכול ממה שיש בצלחות. עולה מדרגות . שופכת מים שיש בכוס שלה . אני מאווווד דואגת שתהיה לה בעית קשב וריכוז.ובמיוחד שבן דודה שלה (מצד האב ) שיש לו בעית קשב. חשוב לי לציין שבתי היא לפי הגיל שלה מבחינה התפתחותית ומבצעת כל מה שנדרש ממנה והגננת במעון לא אמרה לי על בעיה שהיא רואה אלא היא אומרת עליה שהיא מחוננת. אני עובדת סוציאלית במקצוע . אך עדיין מרגישה צורך בעזרה . תודה מראש

ביבא שלום, אנסה לענות לשאלות הרבות, אבל לפני הכל, איני רואה כל סיבה לפחד (כפי שמופיע בכותרת ההודעה שלך). ראשית, בגיל שנה ושמונה חודשים אי-אפשר, בהגדרה, לאבחן קיומה של הפרעת קשב ורכוז. אבחנה כוז אפשר לתת רק בגיל שלוש שנים, וגם אז האבחנה נתנת באופן נדיר למדי. דרך אגב, גם מחננות אין מאתרים בגיל של בתך. ציינת שבתך נולדה כפגית בחודש השמיני להריון. לא ציינת את שבוע ההריון (יש הבדל משמעותי בין תחילת חודש שמיני לסופו). סטטיסטית, ילדים שנולדו כפגים נתונים בסכון רב יותר (בהשוואה לילדים שנולדו "בזמן") ללקות בהפרעת קשב ורכוז. למרות זאת, זהו אחד מני גורמים רבים. התאור שמסרת על התנהגות בתך נשמע נורמלי לחלוטין לפעוטה בת שנה ושמונה חודשים. יש לזכור שתנוקות ופעוטות יכולים להיות בעלי טמפרמנט שונה, אך אין מדובר בהפרעה או מחלה. יתכן, ויש הבדל משמעותי בין הטמפרמנט שלך לשלה, והדבר הוא שיוצר את הקושי. העובדה שהגננת אינה רואה בעיה, צריכה בהחלט להרגיע אותך. עוד דבר שחשוב לזכור, את עו"ס ומטפלת באנשים, אך מול בתך את אמא, ולא מטפלת. באופן מעשי, אני ממליץ לפנות להדרכת הורים, כדי לפתור את הקשיים והחששות שיש. אם בעתיד תסבול בתך מהפרעת קשב ורכוז, יהיה צורך לטפל בה אז. אין שום סיבה לקחת את הילדה לטפול כלשהו. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

14/06/2014 | 23:31 | מאת: ביבא

תודה על התשובה המרגיעה . בהמשל לשאלתך לגבי השבוע שבו נולדה בתי. בתי נולדת בשבוע בשבוע ה 35+ 5 ימים

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים