הגדוד העברי 1

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

13/05/2014 | 18:47 | מאת: מורן

שלום בני בן ה 6 נוטל ריטלין כבר שנה .הריטלין לא כל כך משפיע אז הרופא החליט שצריך לתת קונצרטה 54 שזה המון אז רציתי לדעת עם אפשר לתת זום בתוספת לריטלין???

מורן שלום, מנון תרופה תלוי בגורמים רבים ושונים. ראשית, יש לזכור ש-Concerta פועלת כ-12 שעות, ולכן המנונים שלה גבוהים יותר. כל למשל המקבילה לכדור אחד של Ritalin 10mg היא Concerta 36mg. לשתי התרופות במנוני אלו אותה עוצמה של השפעה, אך ה-Concerta משפיעה 12 שעות, ואילו ה-Ritalin משפיע ארבע שעות. גורמים נוספים המשפיעים על המנון הם משקל הילד, תגובתו לתרופה, חומרת ההפרעה (כמה מצוקה וכמה הפרעה לתפקוד היא גורמת), ועוד. בכל מקרה, אם את מודאגת שמא המנון גבוה מדי, אני ממליץ לחזור ולהוועץ ברופא. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים