טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

04/05/2014 | 09:19 | מאת: רבקה

שלום רב, בני בן ה- 15 סובל מהפרעת קשב וריכוז וכן אובחן כמחונן. בתקופה האחרונה חלה ירידה דרסטית בציוניו. כמו כן, אין לו כל קשרים חברתיים משמעותיים עם בני גילו. האם לדעתך רצוי לפנות לטיפול? כיצד לבחור מטפל? בברכה, רבקה

רבקה שלום, לפי תאורך, בנך סובל מקשיים חברתיים משמעותיים, ובנוסף, לאחרונה, יש הדרדרות בתפקוד הלמודי. כיון שיש פגיעה בתפקוד (הלמודי והחברתי), ואולי קיימת מצוקה, יש בהחלט צורך בטפול. זאת ללא קשר להיותו מחונן, ולהיותו לוקה בהפרעת קשב ורכוז. אני ממליץ להפנותו לפסיכולוג, ראשית לשם אבחון, ולאחר מכן, שבעיותיו תהיינה ברורות יותר, גם לטפול. חג שמח, ד"ר ברנע ארז.

09/05/2014 | 10:27 | מאת: רבקה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים