טיפול בריספרדל להתנהגות וטיקים

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

24/04/2014 | 11:55 | מאת: מירב

שלום רב, שאלה מאוד חשובה האם התרופה ריספרדל עצמה מעלה את הסיכוי לסכרת או התאבון שהיא גורמת והצורך כל הזמן לאכול הוא הבעיה (במידה ונקפיד על תזונה נכונה אין מצב שהילד יקבל סכרת מעצם נטילת התרופה ) איזה תרופה נוספת שאפשר לתת לילד לא ממשפחת הממריצים שתטפל גם בטיקים וגם בקשב וריכוז .. כרגע בני לוקח ריספרדל במינון 1 מיל שעוזר להתנהגות ולטיקים אבל אנחנו מתים להיפטר מהתרופה הזאת . מה הלטרנטיבה הנוספת ולמי עלינו לפנות כי הפסיכיאטרית שלנו נעולה רק על התרופה הזאת . אשמח לתשובה כי אנחנו מאוד מיואשים

מירב שלום, התרופה Riperdal (המוכרת גם בשם Rispond) משמשת לטפול בהפרעות התנהגות, ויכולה גם להפחית טיקים. לא מקובל לתת את התרופה כטפול לטיקים בלבד. לתרופה, כמו לכל תרופה, יש תופעות לואי. אחת מתופעות הלואי, הנדירות, היא העלאת הסכון לסכרת, וככל הנראה הדבר קשור גם בהשמנה. כיון שהתרופה מביאה לשפור בהתנהגות בנך, המלצתה של הפסיכיאטרית להמשיך בטפול נראית לי נכונה. כיון שאנחנו נמצאים בפורום לטפול בהפרעות קשב ורכוז, אני מניח שבנך לוקה גם בהפרעת קשב ורכוז, ומניח שהוא מוטפל גם ב-Ritalin או Concerta או תרופה דומה. אם הטפול ב-Ritalin או Concerta אינו מספיק, יש ככל הנראה צורך בהמשך הטפול ב-Risperdal. לכל התרופות מהמשפחה של Risperdal, שלעתים משתמשים בהן לטפול בהפרעות התנהגות, יש את אותה תופעת לואי נדירה של העלאת הסכון לסכרת. בכל מקרה, את ואביו של הילד, יחידים המחליטים אלו תרופות לטול. אם אתם חשים שהפסיכיאטרית המטפלת "נעולה", יש לשקול לפנות לקבלת חוות דעת נוספת. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים