בדיקת EEG ואבחון קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

31/03/2014 | 16:57 | מאת: פ.

שלום, כחלק מבירור בעית קשב וריכוז עשינו בדיקת EEG. קראתי שבמקרה של בעיית קשב וריכוז נראה זאת בבדיקת EEG: "ילדים ובוגרים עם ADHD בד"כ (ב-80% מהמקרים) מראים דפוס גלי מוח שבו קיים עודף ניכר של גלים איטיים (גלי טיתא או גלי אלפא) בחלק הקדמי (פרונטאלי) של המוח. דפוס כזה מעיד שאותו איזור עובד לאט מדי ובצורה לא יעילה." בבדיקה של בני נכתב "בהמיספרה השמאלית רקע סדיר מורכב מפעילות אלפא 10מ/ש הנחסמת בפיקוח עיניים. בהמיספרה הימנית פעילות אלפא אחורית נרשמת לפרקים בלבד ובמתח נמוך" שאלה: האם המשמעות של התוצאה היא שמדובר בבעיית קשב וריכוז או שיש משהו אחר, שצריך לדאוג לו? תודה רבה.

פ' שלום, בדיקת EEG אינה חלק מאבחון הפרעת קשב ורכוז. אבחון של הפרעת קשב ורכוז הנו אבחון קליני. לעתים משתמשים בבדיקות שונות, לפי הצורך, כדי לקבל מידע נוסף. בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז אפשר למצוא מאפיינים מסויימים בבדיקת EEG, המופיעים בשכיחות גבוהה יותר. למרות זאת, אין זה חלק מהאבחון. מה אומר הצטוט שהבאת מתוצאות הבדיקה, יש לברר אצל נוירולוג, או מי שהפנה אותך לבדיקה. בכל מקרה, זה לא מאבחן ולא שולל הפרעת קשב ורכוז. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים