החריג הופך לנורמה. כמאה אלף מאובחנים מדי שנה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/12/2011 | 15:08 | מאת: ניב נבון

• גם המדען מתיו סמית (אוניברסיטת אקסטר, בריטניה) הכריז, ש"תופעת ההיפראקטיביות, היא תגובה התנהגותית נורמאלית של הדור הבא. ההיפראקטיביות היא ביטוי של ההסתגלות לקצב המודרני החדש, ואינה מהווה הפרעה אמיתית." אם כך, אולי במקום לאנוס את ילדינו לתבניות החינוך הישנות עלינו להתאים את החינוך לדרגת ההתפתחות החדשה שלו. http://esciencenews.com/articles/2009/05/27/history.hyperactivity.base.says.researcher

מר נבון שלום, ראשית, למען הסר כל ספק, אני נגד אונס ילדינו, וגם נגד אונס של ילדים אחרים. הדעה שאתה מצטט הינה דעה מעניינת, אך על המדען המכובד לתמוך את דעותיו בעובדות מחקריות. האם יש כאלו? אני ממליץ שתקרא את פרק המבוא בהנחיות הקליניות לטפול בהפרעות קשב ורכוז (ADHD: Clinical Practice Guideline for the Diagnosis, Evaluation, and Treatment of Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder in Children and Adolescents), שפורסמו באוקטובר 2011. את המאמר כולו תוכל למצוא בכתובת: http://pediatrics.aappublications.org/content/128/5/1007.full חג שמח, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים