טיקים של רטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

13/03/2014 | 13:56 | מאת: נמרוד

שלום שלום, הבן שלי בן 8 וחצי ועל רטלין לשעות הלימודים. יש לו טיקים שממש התחזקו (גלגולי עיניים, משיכת כתפיים ועוד). איזו תרופה אחרת אפשר לנסות בלי הפרעות כאלו? תודה

נמרוד שלום, טיקים הנם הפרעה שכיחה בילדות, ושכיחה עוד יותר בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. ברוב המקרים ההפרעה חולפת בין אמצע גיל ההתבגרות לסופו, עם הבשלתם של המנגנונים המוחיים המעכבים את הטיקים. הפרעת טיקים היא הפרעה גלית, והטיקים מתגברים ונחלשים חליפות. טיקים מתגברים בד"כ בעקבות לחץ - לדוגמא: כעס של ההורים, או התרגשות לפני יום-הולדת. ברוב רובם של המקרים, הטיקים אינם גורמים לפגיעה תפקודית כלשהי, ואינם גורמים למצוקה. תרופות סטימולנטיות, כמו Ritalin ו-Concerta עלולות להגביר טיקים. במקרים אלו יש להוועץ ברופא המטפל, ולשקול החלפת סוג ה-Ritaln/Concerta, הפחתת מנון, או נסיון טפול בתרופה אחרת. כל התרופות מהמשפחה של Ritalin, כמו Adderall ו-Focalin, עלולות לגרום לטיקים, אך אין זה אומר שאין מקום לנסותן. אני מציע להוועץ ברופא המטפל, ולשקול אתו את האפשרויות השונות. שבת שלום וחג שמח, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים