ילד בן 4 עם הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/12/2011 | 18:22 | מאת: א

שלום, אני חושדת שהבן שלי סובל מהפרעת קשב , הוא בן 4 ולא תמיד מרוכז ולא תמיד מגיב לי שאני קוראת לו , אף על פי שאין לו בעיית שמיעה וזה קורה לו גם כאשר שיש אורחים בבית. איך עושים אבחון להפרעת קשב וריכוז ?

א שלום, ילדים לא מגיבים כאשר הוריהם קוראים להם מסיבות שונות. ודאי שתסמין זה לבדו אינו אבחנה של הפרעת קשב ורכוז. לבד מכך, גיל ארבע שנים הוא גיל מוקדם, ולמרות שאפשר לאבחן, ואף לטפל, בגיל זה, ההפרעה צריכה להיות משמעותית מאד. בשלב ראשון, לפני שרצים לרופא לאבחון או לכל טפול שהוא, אני ממליץ להתייעץ עם הגננת. חש שמח, וד"ש לחברה בשב"כ, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים