שאלה מעניינת

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/01/2014 | 16:15 | מאת: חסוי

דוקטור שלום, בגיל 7-8 בערך אובחנתי כאדם עם adhd עכשיו העניין הוא כזה-הגיל 13 בערך כשהגעתי לחטיבה-התחלתי ללמוד רגיל,זאת אומרת ללא ריטלין וקיבלתי ציונים טובים. אחרי זה המשכתי לתיכון וגם שם לא היו לי שום בעיות בהתרכזות בשיעורים והייתי תלמיד טוב. אחרי זה גם באה תקופת שיעורי הנהיגה ועברתי אותם בהצלחה ולא מרגיש בכלל שיש לי הפרעת קשב וריכוז. כיום אני בן 23 לומד ומשחק שחמט לא משתמש בריטלין מאז גיל 11 ולא מרגיש דבר. השאלה שלי האם אתה מכיר מקרים או שידועים מקרים בספרות המדעית שהפרעת קשב וריכוז נעלמה לגמרי? ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שההפרעה לא חולפת אלא משנה את צורתה בלבד? או שישנם מקרים בהם היא עוברת בגילאים 12-13?

חסוי שלום רב, עפ"י מחקרים שונים, כ-40% מהאנשים שאובחנו בילדותם כלוקים בהפרעת קשב ורכוז, אינם סובלים מההפרעה בבגרותם. יש מספר הסברים לכך, אך יתכן שאצל חלק מהאנשים ההפרעה אכן חולפת. יתכן גם, שהאבחנה שניתנה לך היתה שגויה. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים