בת 16 חושדת שיש לי בעיות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/01/2014 | 15:34 | מאת: מאיה

שלום, כבר תקופה די ארוכה (מספטמבר בערך) אני שמה לב להחמרה בתסמינים שכבר היו לי ,קשה לי להתרכז ליותר משיעור ,דעתי מוסחת בקלות מאוד אני מתקשה לשבת ללמוד הרבה זמן ,כל הזמן זזה בכסא ,ולא מסוגלת לא להזיז את היידים ואם אין לי במה לגעת אני לא מרוכזת ,אני גם מאבדת דברים כל החיים שלי , אומרים שאני חולמנית מאוד ואיטית. כן יש לי משמעת עצמית גבוהה לכן הציונים שלי מאוד גבוהים אך במקצועות שקשה לי כמו מתמטיקה ואנגלית (רמות גבוהות) אני מתקשה לסיים את המבחנים בזמן. אני לומדת למבחנים שעות ארוכות כי אני מוסחת וקמה הרבה אך אני מסוגלת לחזור ולשבת יום שלם ככה. אף פעם לא הנחתי שיש לי בעיות קשב וריכוז מפני שתמיד הצטיינתי בלימודים למרות החולמנות והבעיות בריכוז אך בזמן האחרון , הקושי הזה להתרכז ולהתארגן ולהפסיק לזוז מוציא אותי מדעתי . חברה שיש לה בעיות קשב וריכוז אמרה שהיא חושבת שאני סובלת מאותה בעיה והמורה שלי למתמטיקה הציע לי לעשות אבחון לקבלת הארכת זמן . ההתלבטות היא , שיש לי מחסור כבד בשעות שינה. (לא מצליחה להתארגן וללכת לישון בזמן)ולכן איני יודעת אם הבעיות הנ"ל נובעות מעייפות פשוטה או שמע זו בעיה אמיתית. האם כדאי לגשת לאבחון ?

מאיה שלום, התסמינים שתארת אכן מתאימים להפרעת קשב ורכוז, אך עלולים לנבוע גם מ-"מחסור כבד בשעות שינה". אם אכן התסמינים כולם החלו רק בגיל 16, ולא לפני כן, אזי אין מדובר ככל הנראה בהפרעת הקשב והרכוז. לפני שרצים לאבחון, אני מציע פשוט להקפיד על שינה מספיקה, ולראות אם יש שנוי. אם אין שנוי, אני ממליץ לפנות לאבחון של הפרעת קשב ורכוז. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים