האם רטלין יכול לפגוע בעתיד בזיקפה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

31/12/2013 | 15:15 | מאת: אמא שלו

שלום רב, בני בן השבע נוטל רטלין LA 20 יש הטוענים כי ילדים אשר נוטלים רטלין יפגעו בעתיד בפגיעה בזיקפה. האם יש אמת בטענה זו?

אמא שלו שלום, איני מכיר טענה ש-Ritalin עלול לפגוע בזקפה, אך אין כל אמת בטענה זו. לאחרונה על לכותרות דווח על מספר מקרים, בהם טפול ב-Ritalin גרם לפריאפיזם (priapism) - זקפה לא רצונית, בהעדר גרוי מיני, לרוב ממושכת מאד. יש לזכור שאם אכן זו תופעת לואי של התרופה, מדובר בתופעת לואי נדירה ביותר, ואישית, כרופא, איני רואה בכך סיבה לא לתת את התרופה. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים