הפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

24/12/2013 | 17:49 | מאת: תמר

שלום רב, אני אם לילד בן 5 שנודע לי לא מזמן שיש לו הפרעות קשב וריכוז. מגיל 2 בערך התחילו הבעיות איתו בגנים עד כדי כך שפשוט זרקו אותו משני גנים בגלל התנהגות. היום הוא בגן חובה ולמרות שהוא יותר בוגר, נבון עם יכולת הבנה מאוד גבוה הבעיות ממשיכות. הוא עונה כמעט לכול הקריטריונים של הפרעות קשב וריכוז, איפראקטיביות ואימפולסיביות. מה שמדאיג אותי ביותר הינה העובדה ששנה הבאה הוא צריך לעלות לכיתב א ולכן אולי כדאי להכניס אותו לחינוך מיוחד? מפני שבחינוך רגיל אין להם לא את הכלים ולא את הסבלנות לילדים שכאלה!

תמר שלום, ראשית, לא ממש הבנתי את המשפט "שנודע לי לא מזמן שיש לו הפרעות קשב וריכוז". בעיקר לא את ה-"נודע לי". שנית, כתבת שבנך לוקה בהפרעת קשב ורכוז. האם הוא מטופל? אם אינו מטופל, נשמע שהוא זקוק לטפול בדחיפות. שלישית, לעתים, מומלץ שילד ילמד במסגרת החנוך המיוחד, כיון שמסגרת זו מכילה יותר, ובעלת משאבים רבים יותר לטפל בילד. אני ממליץ לך להוועץ הן ברופא הילדים, והן בגננת הגן, ולהחליט עמם לגבי טפול בכלל ולגבי השמתו בכתה א'. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים