"קוצים בטוסיק"

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

03/12/2013 | 21:18 | מאת: מיכל

היי בני בכורי בן 6 לומד בכיתה א ( צעיר לגילו) בתחילה השנה היה נפלא אחרי החגים הבנו מהמורה שמאוד קשה לו לשבת והוא מטייל בכיתה בזמן שיעור...לפני שבוע זימנה אותנו המורה לפגישה (בתחילה לבד אח"כ הילד הצטרף) והסבירה שממש קשה לו לשבת ובנוסף הוא מציק ומפריע לשאר התלמידים היא ציינה גם שחשוב לה שהילדים לא יתייגו אותו כמציקן של הכיתה, הוחלט בפגישה שהמורה תעשה לו 2 הפוגות של 10 דקות בערך אבל רק בתנאי שהוא ישב ילמד ולא יפריע...ביום הראשון הוא מאוד השתדל ביום למחרת חזר שוב להתנהגותו....המורה אומרת שניתן לזמן לעשות את שלו כיוון שהוא צעיר. אני לא רוצה שהוא יהיה מתוסכל....הוא כבר לא רוצה ללכת לביהס. חשוב לציין שגם בבית הוא לא מסוגל לשבת 10 דקות ברצף על הכיסא ולהכין שיעורים מבלי לזוז.היום הבנתי שגם בצהרון הוא מתנהג אותו דבר קופצני ומציק לכולם. שאלתי היא איך אני יכולה לדעת אם זו בעיה של הפרעות קשב או שהוא פשוט לא בשל ללימודים? קיימת גם היסטוריה במשפחה של בעיות קשב ...איך אני עושה אבחון לילד דרך קופת חולים? לאיזה רופא אני פונה? האם זה לא מוקדם מידי לאבחון? איזה אפיונים נוספים יש לבעיות קשב שאני יכולה לשים לב בבית? כמו שזה נראה כעת ילדים בסופו של דבר לא ירצו להיות בסביבתו ואני מתה מפחד (יש לו עוד 8 שנים) אני לא רוצה שיהיה מנודה חברתית...מה אני צריכה לעשות לגביי ההצקות חוץ מלהסביר וגם זה לא עוזר? למי אני יכולה לפנות לקבל עזרה איך להתמודד עם הנושא מבלי לפגוע בו?

03/12/2013 | 21:41 | מאת: מיכל

האם ריכוזית או זום יכולים לעזור?

מיכל שלום, Zoom וריכוזית הינם טפולים שכמעט לא נבדקו באופן מחקרי, ואין תשובה טובה האם הם טפול יעיל או לא. האם טפולים אלו עשויים לעזור? כן, הם עשויים. כמעט כל דבר עשוי לעזור לאדם מסויים. השאלה היא מדוע לא להשתמש בטפולים שהוכחו כיעילים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים