מתלבטת

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

01/12/2013 | 20:45 | מאת: מיכל

שלום, אני אמא לילדה בכיתה ב', ילדתי עשתה אבחון ונאמר לנו שהיא צריכה לקחת ריטלין, נאמר לי גם שכנראה היא תצטרך לקחת את הכדור במשך כל שנות הלימודים ז"א עד כיתה יב ואולי יותר, השאלה שלי היא, האם זה לא יזיק לה מבחינה בריאותית לקחת כדור יום יום במשך כ"כ הרבה שנים? בכל זאת מדובר בחומר כימי... אני מודאגת.

מיכל שלום, אם בתך אובחנה כלוקה בהפרעת קשב ורכוז, המשמעות היא שיש פגיעה תפקודית. העדר טפול עלול להגביר את הפגיעה התפקודית, ולגרום לפגיעות נלוות. לדוגמא, קושי למודי עקב הפרעת קשב ורכוז, עלול לגרום לקושי משפחתי עקב ריבים סביב הכנת שעורי הבית, ולקושי חברתי בכתה, כיון שהיא מושא ללעג על אי-הצלחתה. חשוב לזכור שגם לאי-טפול יש "תופעות לואי" או משמעות, והדבר מעלה את הסכון להפרעות שונות. התרופה, אכן הינה חומר כימי, אך גם כל "תרופה טבעית" היא חומר כימי, וכן מים, מלפפון ויוגורט הם חומרים כימיים. למעשה כל עולמנו וכל אשר בו הם חומרים כימיים - הם בנויים מאטומים ומולקולות. Ritalin היא תרופה בת יותר משבעים שנה, וכיון שהיא תרופה ותיקה מאד, יש לנו מידע רב על בטיחותה ויעילותה. מדובר בתרופה בטוחה מאד. יש לה, כמו לכל תרופה או טפול בעולם, תופעות לואי. אני חסיד גדול של נסיון - בצעי נסיון טפולי במשך חודש, ושפטי את לפי התוצאות. חג שמח ומרוכז, ד"ר ברנע ארז.

05/12/2013 | 08:08 | מאת: מיכל

תודה על התשובה, אך לא ממש הבנתי את תשובתך, אני שאלתי האם העובדה שילדתי תיקח ריטלין יום יום במשך שנים יכול להשפיע לה לרעה בריאותית. הרי לא ניתן להשוות ריטלין למלפפון נכון? האם נעשה מחקר כלשהו בשנים האחרונות שבדק מה ההשפעה של ריטלין על הגוף לאורך שנים? תודה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים