ריטלין לעומת קונצרטה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/11/2013 | 19:22 | מאת: אריאל

בני בן 6 שוקל 22 קג טופל חצי שנה בריטלין 10 3/4 כדור מה שהיה הצלחה עם המעבר לכיתה א הריטלין הרגיל לא הספיק מבחינת השעות ועברנו לריטלין LA 20 הכדור מאד עוזר לריכוז לביטול האימפולסיביות וחוסר השקט. הבעיה היא שהכדור מעורר אצלו חרדות עד כדי כך שאינו יוצר קשר עם אף ילד מהכיתה בהפסקה נצמד למורה התורנית ואינו משחק... המחיר החברתי כבד ואיננו מוכנים שישלם אותו. השאלה היא מה האלטרנטיבות? האם ידוע שהקונצרטה פחות מעוררת התכנסות וחרדה? בימים האחרונים בהמלצת הנוירולוג עד לפגישה עימו (בכוד כחודש) אנחנו נותנים לו עדיין את הLA20 אבל 3/4 כדור בקירוב ואכן הילד קצת פחות מכונס בעצמו ואף אתחיל ליצור קצת לשחק בהפסקות.. האם יכול להיות שהמינון היה גבוהה מדי? תודה רבה אנחנו פשוט אובדים עצות והלב שלנו נמחץ ממראה הילד הבודד :(

01/12/2013 | 13:45 | מאת: אריאל

אריאל שלום, ראשית, סליחה על הדילוג. טעות של חוסר תשומת לב. לשאלתך. Ritalin עלול לגרום להתגברות החרדה, או להופעת חרדה שלא היתה קודם לכן. החרדה בהחלט עלולה לגרום לפגיעה בתפקוד החברתי. חשוב להבדיל בין מצבים שונים - האם הטפול התרופתי הוא הגורם לחרדה, או שמא זאת העליה לכתה א' ושנוי הסביבה שגרם לכך. אם החרדה הופיעה בעקבות הטפול בכדור, אפשר לנסות ולהפחית את מנון התרופה (Ritalin-LA 10mg, למשל), לעבור לטפול בתרופה אחרת, או להוסיף טפול תרופתי בחרדה. צריך לעזור לילד, בעיקר בתווכה של המורה, לנסות ולהתגבר על החשש, ולקשור קשרים חברתיים עם ילדים אחרים. אני מציע לחזור לרופא המטפל, ולהוועץ בו. חג שמח, ד"ר ברנע ארז.

02/12/2013 | 09:50 | מאת: אריאל

דר ברנע תודה רבה, אכן חזרנו לנוירולוג שרשם אדרל מקוה אכן שיעזור כל שאר הדברים עזרה מהמורה + התערבות היועצת הכל נעשה... תודה רבה מקוה שאדרל אכן תעזור לנו לא מכירה את התרופה תוכל לספר קצת עליה? תודה רבה וח.ג שמח

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים