ריטלין LA לילד שנולד עם אוושה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/11/2013 | 15:37 | מאת: עדי

שלום רב, קראתי את המאמר ונכתב שם שיש בעייה לתת ריטלין לילדים עם היסטוריה של בעיות לב. בני בן ה-11 נולד עם 5 "חורים" בלב, ועד גיל חמש הם נסגרו וקיבלנו הנחיה לראות את הבעייה כפתורה. הוא מקבל כעת ריטלין LA בצירוף רידאזין. האם יש בעייה עם התרופה וצריך להחליף אותה? מבקשת תשובה כי זה ממש מדאיג אותי כעת.... תודה, עדי

עדי שלום, בבעיות לב מסויימות (חלק מבעיות הלב המבניות), הטפול בסטימולנטים אסור. סטימולנטים הם משפחת התרופות, ש-Ritalin הוא אחד מחבריה. במקרים של בעיות לב בעבר, מקובל לפנות לבדיקת קרדיולוג לפני התחלת הטפול. ממה שתארת, אני מניח שבמקרה של בנך אין בעיה. עם זאת, כדי להיות בטוחים, וכדי שתהיי רגועה, אני ממליץ להועץ ברופא הילדים, ולשקול עמו האם יש צורך בבדיקת קרדיולוג. שבת רגועה ושקטה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים