ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

17/11/2013 | 17:21 | מאת: ***

שלום , לאחרונה בני אובחן כהיפראקטיבי עם הפרעות קשב וריכוז , המליצו על טיפול תרופתי , ריטלין la 20 mg , הילד בשום פנים ואופן לא מוכן לבלוע את הכדור . הוא מאוד אוהב קולה זירו והשאלה שלי היא האם אפשר לרוקן את תוכן הכדור שהוא מאין קפסולה לתוך קולה ? ואם לא אז עם מה כן אפשר לערבב ? תודה !

שלוש נקודות שלום, אסור לערבב Ritalin-LA בקולה זירו או בכל נוזל אחר, שכן הדבר יגרום לפגיעה בשחרור המושהה של התרופה, ועלול לגרום לשחרור מיידי של החומר הפעיל, כלומר הילד יקבל מנון כפול, שיעבוד רק מחצית מהזמן. את הכדוריות של ה-Ritalin-LA עדיף לתת במעדן חלב, גבינה לבנה, גלידה, שוקולד למריחה, דבש וכו'. אבל רגע לפני הקשיים הטכניים, מומלץ: 1. לנסות ולהבין מדוע הילד מסרב לבלוע תרופה. 2. לחזור ולהזכיר שההורים הם אלו שקובעים אלו תרופות נוטל ילד. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים