שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/11/2013 | 15:50 | מאת: סיוון

היי אני בת 15 ובזמן האחרון שמתי לב שכשאנשים מדברים איתי אני לא ממש שמה לב והרבה פעמים אני פתאום חושבת על משהו אחר ואז אחרי איזה חמש דקות שהבן אדם מדבר אני אומרת -  מה ? סורי לא הקשבתי את/ה יכול להגיד עוד פעם ? או משהו בסגנון . אבל כשאני מתרכזת במשהו ( למשל ציור) אני ככ מרוכזת שאני לא שמה לב לכלום מסביב ואני יכולה לשבת ככה שעות ואפילו אם ידברו איתי אני בכלל לא ישים לב אלא אם כן ממש ינערו אותי או יצעקו ואז אני יבין שדיברו איתי .. זה בעיית קשב וריכוז ? זה בסדר ?

סיון שלום, התסמינים שתארת עלולים להיות חלק מהפרעת קשב ורכוז, אך הם בודאי אינם מספיקים לאבחנה. אם התסמינים שאת מתארת גורמים לך למצוקה, או מפריעים לך בתפקוד, מומלץ להוועץ בהורים, ולשקול לבצע אבחון להפרעת קשב ורכוז. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים