שלום רב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/11/2013 | 20:52 | מאת: רוית

לבני יש בעיות של זיכרון ועיבוד החומר. אין לו בעיות התנהגויותיו יש לו הרבה חברים והוא ילד חייכן וחיובי. הבעיה איתו היא שהוא אכן נוכח בשיעורים נראה מקשיב ומבין אך בשטח זה נראה כאילו לא היה נוכח ביום הלימודים. כל נושא הלימוד בעיקר ש"ב ולפני מבחן מוטל עלינו. הריטלין שהומלץ לנו לתת לו על ידך גרם לצערינו לעיוותים , טיקים וזריקת הצוואר קדימה. לכן השנה הפסקנו ועברנו לזום. שאכן לא גורם לשינוי ולו הקטן ביותר. נשמח לשמוע את דעתך לשיפור ועזרה לילדינו.מיותר לציין כי הילד אחראי מאורגן ומודע לכל מטלותיו היומיומית. תודה

רוית שלום, אם הבנתי נכון, בנך אובחן כלוקה בהפרעת קשב ורכוז (ללא היפראקטיביות, אני מניח), וטפול ב-Ritalin, הופסק עקב תופעות לואי משמעותיות. Ritalin כמו כל תרופה, עלולה לגרום לתופעות לואי, ולעתים אכן נאלצים להפסיק את הטפול התרופתי עקב תופעות לואי אלו. Ritalin בהחלט עשוי לגרום להופעת טיקים (תנועות או קולות לא רצוניים), או להחמיר טיקים קיימים. לשמחתי הרבה, Ritalin אינו גורם לעוותים. Ritalin אינה התרופה היחידה לטפול בהפרעת קשב ורכוז, ואפשר להשיג בארץ תרופות אחרות - אם כי מחירן גבוה. באופן מעשי, אני ממליץ לפנות לרופא המתמחה בטפול בהפרעת קשב ורכוז בילדים - פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופא ילדים שהוכשר לכך, ולהוועץ בו לגבי טפול תרופתי אחר. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים