ריטלין וחום

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

07/11/2013 | 15:25 | מאת: קרן

אחי וגיסתי נסעו לחו"ל עם אחייניתי לצורך טיפול רפואי ונשארתי אחראית על שני הילדים הגדולים. בעיקבות המעבר של אחייני הצעיר מהיסודי לתיכון הוחלט להעביר אותו לריטלין LA, לאחר מספר ניסיונות של כדורים שונים ומינונים שונים של ריטלין מסוג LA. התחלנו בתחילת השבוע מינון של LA40 מ"ג בשילוב עם זיפרקסה 2.5 מ"ג בבוקר עם הריטלין ובשעה 17:30 זיפרקסה במינון 2.5 מ"ג, החל מיום ראשון אני נותנת לו את הכדור בשעה 8 בבוקר לפני היציאה לבית הספר, בסביבות השעה 11:30-12:00 אני מקבלת טלפון מבית הספר לבוא לאסוף את הילד כי לילד יש חום של 37.5-38 מעלות. האם זה קשור לכדור או שכדאי לקחת את הילד לבדיקות מקיפות?

קרן שלום, איני סבור שיש קשר בין ה-Ritalin לחום. עלול להיות קשר עקיף (ונדיר) לטפול ב-Zyprexa. אני ממליץ לפנות לרופא הילדים, ולהתחיל בבדיקות פשוטות (רגע לפני שפונים לבדיקות מקיפות). שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים