זום של טבע

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

04/11/2013 | 11:07 | מאת: רעות

האם למבוגרים מומלץ למי שאין בעיות קשב וריכוז לקחת את זום? האם זה יהיה אפקטיבי? הבנתי שזה עוזר לילדים השאלה האם גם לגילאי 30 זה עוזר תודה

רעות שלום, ראשית, אבקש להזכיר שהפורום מיועד לילדים ונוער הלוקים בהפרעות קשב ורכוז, ולא למבוגרים. שנית, לא הבנתי מדוע את רוצה לטול את התרופה. מהי מטרת הטפול, אם אין הפרעת קשב ורכוז? לשאלתך עצמה - לא פורסמו בספרות הרפואית מחקרים שבדקו טפול ב-Zoom במבוגרים, ולכן, תשובתי היא שאיני יודע. גם בילדים המידע דל מאד, פורסם מחקר אחד, שנמשך מספר שבועות בלבד, ובדק קבוצה קטנה של ילדים, והראה יעילות חלקית. מה זה אומר? שוב, שאיננו יודעים מספיק. איני רואה סיבה שהתכשיר יזיק, ולכן אפשר לנסות, ולשפוט לפי התוצאות. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

08/11/2013 | 22:29 | מאת: רעות

דר ברנע שלום ראשית תודה על תשובתך. המטרה של השימוש היא שיפור הריכוז והזיכון, ללא אבחון בעיות קשב, ראיתי שיש את ריכוזית קולג ששם נאמר שזה עוזר להתרכז יותר בלימודים ובבית המרקחת המליצו על זום. השרלה האם הדברים הללו באמת עוזרים או שזה יותר פסיכולוגי או שישנו ויטמין כלשהו שניתן לקחת שגם הוא עוזר? תודה

רעות שלום, כאמור, לא קשור לפורום, ולכן אענה בקצרה. למיטב ידיעתי אין מחקרים המוכיחים שתכשירים אלו - ריכוזית או Zoom - תורמים לשפור הרכוז באנשים שאינם לוקים בהפרעת קשב ורכוז, ולכן לא אני ולא אחרים אינם יודעים. פשוט אין מידע. צר לי לשמוע שהרוקח המליץ על כך. אני ממליץ על אמצעים אחרים לשפור הרכוז - אכילה בריאה ומסודרת, שינה מספיקה, עיסוק קבוע בספורט, רגיעה נפשית, וכוס קפה לפני הלמודים. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

16/11/2013 | 23:27 | מאת: סתיו

שלום , קראתי את המשך השאלה ולא יכולתי שלא לציין -אני לא רופאה עדיין (סטודנטית בינתיים :)) ואני לא יודעת על השפעת התרופה פיזית אבל תרופות  פסיכולוגיות  עוזרות גם הן ויש להן השפעה של ממש ! ( כמובן שזה תלוי גם ברצון והאופטימיות של המטופל שהתרופה תעזור ) כמעט בכל טיפול יש אפקט פסיכולוגי גדול , מאקמול עד החלמה מניתוח :) אז אם הרופא מעליי והרוקח אמרו ששווה לנסות אין סיבה שלא :) בהצלחה

05/12/2013 | 15:01 | מאת: מיקי

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים