קשיי קשב וריכוז אצל פעוטה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

31/10/2013 | 15:01 | מאת: רויטל

ד"ר ברנע שלום, ביתי בת שנתיים וחצי, אחת מתאומים, נולדו בשבוע 27. ביתי סבלה כפגה מדימום מוחי מאסיבי שלשמחתנו לא משפיע על תפקודה הפיזי. היא ילדה מאוד חכמה, מתקשרת היטב, אך ניכר שהיא מאוד תזזיתית, מתקשה להתרכז במשימה לאורך זמן, מתרגזת בקלות, חסרת מנוחה. גם הגננת מסכימה לתיאור זה וגם בהתפחות הילד הבחינו בכך. שאלתי היא האם ישנם טיפולים שהוכחו כיעילים בפעוטות שמבחינים אצלם בניצנים לקשיי קשב וריכוז? חשבתי על שחיה טיפולית, טיפול באמנות וכו'. תודה מראש

רויטל שלום, ראשית, יש לזכור שבתך היא בת שנתיים וחצי, ולא אמורה להתרכז לאורך זמן במטלות משעממות. ילדים בגיל הזה לא עושים זאת. שנית, בהגדרה, אפשר לאבחן הפרעת קשב ורכוז רק מגיל שלוש שנים. למרות האמור לעיל, יתכן ובהמשך יתברר שבתך אכן סובלת מהפרעת קשב ורכוז. היא אף נמצאת בסכון גבוה יותר להפרעה זו, בהשוואה לילדים אחרים, עקב ההסטוריה הרפואית שלה - פגות ודמום מוחי. בגילה, הטפולים אמורים להיות טפול חנוכי לילדה, והדרכת הורים/גננת. לצערי, אין כל עדות מחקרית ששחיה טפולית או טפול באומנות עוזר בהפרעת קשב ורכוז. תני לילדה לשחק ולהשתולל. יהיו לה מספיק שנים בהן תשב בכתה של 40 ילדים ותצטרך לשמור על שקט. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים