בת 7, איטית ולאחרונה מפריע לתפקודה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

27/10/2013 | 07:02 | מאת: שרון

שלום ד"ר ברנע. ביתי בת 7. ילדה מבריקה, בכיתה א הובילה בלימודים כיוון שידעה קרוא וכתוב וכן בחשבון היתה מעל רמת הכיתה. עם זאת תמיד הייתה איטית, ההתארגנות בבוקר נמשכת שעות, לפעמים היא יושבת על המיטה ובוהה, יושבת בשירותים עד שמוציאים אותה, יש לומר לה כל דבר כמה וכמה פעמים, מתקשה בזכרון לטווח קצר, מדריכות שלה מדברות איתה והיא בוהה, וכאשר שואלים מה נאמר היא טוענת שיש לה בעית שמיעה (היא נבדקה בביה"ס, הבדיקה היתה תקינה) וכעת המורה פנתה אלי ואמרה שאינה מספיקה לבצע משימות, גם בכיתה א היה כך, אבל עכשיו היא נמדדת על זמן ואינה מספיקה לבצע משימות שאחרים ברמתה או מתקשים יותר מספיקים, ושאינה ממצה את עצמה. היא מצליחה לענות בע"פ. מה עליי לעשות? האיטיות לא מסתדרת עם שאר היכולות שלה והיא חווה את עצמה ככישלון לא פעם. תודה שרון.

שרון שלום, התסמינים שאת מתארת בהחלט מתאימים לתאור של הפרעת קשב ורכוז ללא היפראקטיביות. כיון שיש הפרעה בתפקוד, מומלץ לבדוק את הנושא, ולפנות לאבחון של הפרעת קשב ורכוז. טפול בהפרעה בה היא לוקה, והבאתה לידי הצלחות והשגים, היא הדרך הטובה ביותר לטפול בדמוי העצמי הנמוך. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים