מינון רטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

04/12/2011 | 10:25 | מאת: שירה

שלום, בני בן 6 מאובחן עם PDD בתפקוד גבוה. מגיל 5 הוא מקבל רטלין 10 מ"ג כאשר אני חוצה אותו למינון 7.5 מ"ג. שמנו לב כי מינון זה משפיע בגן מהשעה 8:00-11:00 בערך. בפגישה עם הנירולוגית הוחלט לשנות את תרופה ל LA 10 מ"ג . בכדי שיחזיק לכל שעות הגן. במקביל הציעה הנירולוגית במידה וLA 10 לא יעזור לנסות 20 LA. בבידקה שבצעתי באינטרנט הבנתי שרטלין 20 LA שווה ל- 8 מ"ג שישפיע למשך כ 8 שעות. - בני שוקל 21 ק"ג שאלתי היא: 1. למה שווה ערך רטלין 10 LA ? 2. אם בני מקבל בגן 7.5 מ"ג לא עדיף לנסות את 20 LA? תודה

שירה שלום, את כנראה צודקת. סוג הכדור, כמו Ritalin או Ritalin-LA, קובע כמה זמן תשפיע התרופה. המנון קובע את "עומק" הרכוז. מתן שלושה רבעים של כדור Ritalin (מנון של 7.5 מ"ג) או מתן כדור Ritlain שלם (מנון של 10 מ"ג), לא אמור לשנות את משך זמן השפעת הכדור, אלא את מידת הרכוז. Ritalin-LA 10mg שוה ערך לכ-4mg של Ritalin רגיל. לכן, אם בנך טופל ב-Ritalin 7.5mg, וזקוק למשך פעולה ארוך יותר, נראה שהוא צריך Ritalin-LA 20mg. למרות האמור לעיל, יש שקולים נוספים בבחירת התרופות, ומומלץ להתייעץ עם הנוירולוגית המטפלת. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים