פרעות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

21/10/2013 | 09:19 | מאת: חנה

שלום רב בן שלי בכיתה ב,הוא ילד מצטיין וציונים שלו מעל 90 גם בכיתה א וגם עכשיו, תודה לאל,יש לו בעיה משמעת לפעמים ולא תמיד הוא משתדל מתי שבא לו כמובן ,ממורה וכמובן ממני ,המורה טוענת שבחלק מהשיעורים הוא יושב יפה מאוד ובחלק משיעורים הוא פשוט מטייל בכיתה, לטענת המורה הישיבה שלו גם כן לא יציבה על הכיסה בכיתה ,אצלי בבית הוא יכול לשבת ולסיים שיעורי בית במשך כחצי שעה ויותר (כמובן לבד לפעמים וכמובן לפעמים עם עזרה שלנו)או לעשות פזל של 50 חלקים או לבנות מקוביות עץ שעות בנייה מהממת כמובן הכל לבד או לפעמים עם אחים, האם יתכן הפרעות קשב וריכוז , או בעיה אחרת ? מה עושים אך מתקדמים ?למי צריך לפנות

21/10/2013 | 09:26 | מאת: חנה

סליחה שאלה נוספת , האם רכיבה טיפולית על הסוס ,יכול לעזור לבן שלי ,הוא מקבל מלאה עונשים בכיתה וכבר הגיע למצב שהוא לפעמים טוען שלא רוצה ללכת לבית ספר ולא כיף לו ו.... , הוא לא אוהב את המורה שלו ו..... , בבקשה תעדכנו אותי איך אני יכולה לעזור לו .

חנה שלום, התסמינים שאת מתארת עלולים להיות חלק מהפרעת קשב ורכוז. יתכן גם שיש קשיים אחרים ולא הפרעת קשב ורכוז. מה שברור הוא שיש קושי התנהגותי בכתה, והדבר מוביל למצוקה של הילד - הוא אינו רוצה ללכת לביה"ס. אני ממליץ לפנות לאבחון של הפרעת קשב ורכוז, כדי להחליט האם יש או אין הפרעת קשב ורכוז, וכן לערב את יועצת ביה"ס. אבחון של הפרעת קשב ורכוז מבוצע בקופות החולים או באופן פרטי, ע"י פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופא ילדים שהוכשר לבצע אבחון שכזה. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים