[email protected]

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/10/2013 | 16:03 | מאת: מורן

שלום רב בני בן ה5 ילד מקסים חברותי חיוני ועוד ועוד עם זאת אף פעם לא ראיתי אותו יושב ללא תזוזה (מאז שנולד ) לדוגמא בזמ טלוויזיה הוא מתקפל לחלוטין על הגב וניגרר עם הראש אחורה תמיד מזיז את הרגלים או את הידיים אוהב לרוץ אוהב להשתולל (כמובן שהוא זוכה מאיתנו להמון הערות )בזמן האוכל לא מסוגל לשבת תמיד מקפל את הגלים על הכיסא שאלתי היא איזה גיל אפשר כבר לדעת אם ילד הוא היפרקטיבי ? מאיזה גיל אפשרי לבצע איבחון ? תודה רבה על תשובה אוסיף ואומר שהיה תינוק היה ישן לפירקי זמן קצרים בוכה המון

מורן שלום, התסמינים שאת מתארת מתאימים להפרעת קשב ורכוז. חשוב מאד לשמוע מהגננת מה קורה בגן, בזמן משחק, שעת רכוז, יצירה וכו'. אפשר לאבחן הפרעת קשב ורכוז מגיל שלוש שנים. אני מציע לשוחח עם הגננת, ואם היא סבורה שיש קשיים, כדאי לפנות לאבחון של הפרעת קשב ורכוז. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

20/10/2013 | 10:33 | מאת: מורן

דבר נוסף , במידה והגננת מסכימה איתי מה הצעד הראשון? האם אני צריכה ללכת קודם לנירולוג ילדים?

מורן שלום, אבחון של הפרעת קשב ורכוז יכול להעשות ע"י פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים, או רופא ילדים שהוכשר לכך. פני למי שזמין יותר. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים